321 Pişir 18 şubat ,3-2-1 18 şubat 2010 perşembe izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


18 Şubat 2010 Perşembe

321 Pişir 18 şubat ,3-2-1 18 şubat 2010 perşembe izle



ŞEF : ZEKİ
Yarışmacı : Şemsettin Kaplan
yarışmacımız hakkında
Malzemeler : Hamsi, Patates, Yaş Maya, Beyaz Peynir, Kuru İncir

Hamsi Yahnisi Tarifi
1 kg hamsi bol su ile yıkanarak, süzgece alınır ve suyu süzülür.2 adet patates kabukları soyularak küp küp doğranır. Tencere içerisinde 1 fincan zeytinyağı ısıtılır ve patatesler eklenerek kavrulur.Patatesler kavrulduktan sonra, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 adet defne yaprağı ve tuz ilave edilerek 20 dakika ağır ateşte pişirilir.Hamsiler de tencere içerisine eklenerek 5 dakika tencerenin kapağı açık olarak pişirilir.Maydanoz ile servis edilir.Afiyet olsun.

Hamsi Buğulama Tarifi
1 adet soğan piyazlık doğranır.1 adet domates kabukları soyularak doğranır. Tereyağ ile yağlanan güveç kapına önce 2 diş kıyılmış sarımsak konur .Üzerine soğanların ve domateslerin yarısı konarak üzerine hamsiler ( 20 adet hamsi) dizilir. Hamsilerin üstüne kalan soğan ve domatesler de koyulup tuz , karabiber ve limon suyu eklenir. 180 derecelik fırında 20 dakika pişrilerek servis edilir.Afiyet olsun.

Hamsili Mısır Ekmeği Tarifi
Bir kap içerisnde 2 bu bardağı mısır unu ve elinizin değebileceği sıcaklıkta su ilave edilerek kulak memesi kıvamı elde edene kadar hamur yoğrulur. Su içerisinde eritilen 1 yemek kaşığı yaş maya da hamura ilave edilir.1 tutam taze kıyılmış dereotu, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ da konularak hamur son kez yoğrulur ve 5 dakika dinlendirilir.Hazırlanan hamurumuz, yağlanan fırın tepsisine dökülür ve hamsiler üzerine dizilir.180 derecelik fırında 15 dakika pişirilerek servis edilir.Afiyet olsun.

Patates Çorbası Tarifi
1 adet soyulmuş ve doğranmış patates ile 1 su bardağı süt tencere içerisine kaynamaya bırakılır.Patatesler yumuşadıktan sonra, kaynayan sütlü patates rondoda çekilerek tekrardan tencere içerisine alınır. Son olarak tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ile tatlandırılarak servis edilir.Arzu ederseniz, çorbayı ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı tereyağ da kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.

Patates Salatası Tarifi
1 adet soyulup ince ince doğranan patatesler fritözde kızartılır. Bir kap içerisinde; 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı hardal, yarım limonun suyu, tuz, karabiber, taze kıyılmış maydanoz ve fesleğen karıştırılarak sos hazırlanır.Patatesler hazırlanan sos ile harmanlanarak servis edilir.Afiyet olsun.

Beyaz Peynirli İncir Tatlısı Tarifi
Yarım kg kuru incir iri parçalara ayrılarak 2,5 su bardağı süt içerisinde kaynamaya bırakılır.Sütün taşmaması için, orta ateşte kaynamaya başlayan süt, kısık ateşe alımalıdır. 10 dakika kaynadıkdan sonra, tencere içerisindeki incirli süt karışımı ikiye ayrılır.İkiye ayrılan karışımlardan birinin içerisine ;bir miktar beyaz peynir, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişasta ile vanilya tozu ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Kaynadıktan sonra bardak veya cam kaseye dökülerek, buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.

İncir Tatlısı Tarifi
Beyaz peynirsiz olan ikinci incirli sütlü karışımın içerisne, 1 tatlı kaşığı un ve 1 yemek kaşığı toz jöle ilave edilerek kaynatılır.Kaynadıktan sonra içerisine ,bir tutam cevizi içi ilave edilerek rondo ile püre kıvamına gelene kadar çekilir.Alüminyum folyo üzerine alınan tatlı harcımız , folyo ile sarılarak buzlukta soğutularak servis edilir. Afiyet olsun.


ŞEF : YASEMİN
Yarışmacı : Büge Güven
yarışmacımız hakkında
Malzemeler :

Kuşbaşı Et, Kaşar Peyniri, Domates, Milföy Hamuru Çikolata

Fransız Soğan Çorbası Tarifi
4 adet soğan incecik kıyılarak çok kızgın bir tava içerisinde çok az miktarda sıvı yağ ile iyice karamelize oluncaya kadar kavrulur. Soğanlar yanmadan, iyice kahverengi olunca 2 çorba kaşığı un da eklenerek kavrulmaya devam edilir.Son olarak 5 su bardağı su ve 1 et su bulyon da eklenir ve 10 dakika kaynadıktan sonra fırın ısısına dayanıklı çorba kaselerine tam doldurmayacak şekilde dökülür. Kaselerin ağızları yumurta sarısı ile ince bir tabaka halinde sıvanır ve 1 adet milföy hamuru ile iyice kapatılır. Milföy hamuru eger kenarlardan çok sarkıyor ise bir bıçağın ucu ile kırpılır ve üzerine rende kaşar ilave edilerek fırına verilir. Milföy hamuru iyice kabarınca dikkatlice fırından çıkarılır ve servis edilir.Afiyet olsun.

Etli Domates Dolması Tarifi
100 gram kuşbaşı et, mutfak robotu yardımı ile kıyma kıvamına getirilir. 2 adet kuru soğan incecik doğranarak, 2 çorba kaşığı sıvıyağda orta ateşte kavrulur. Soğanlar renk alınca, kıyma, 2 adet ince kıyılmış sarımsak, 2 çorba kaşığı salça, 1 dal biberiye, 1 çay kaşığı sumak ve kimyon da eklenerek kavrulmaya devam edilir.Son olarak 1 çay bardağı su da ilave ettikten sonra kısık ateşte 5 dakika pişirlir.Hazırlanan kıymalı iç harcımız, içi alınmış domatesin içerisine konur. Üzerlerine az miktarda rende kaşar ilave edilerek 180 derecelik fırında 8 dakika pişirilir ve sumaklı yoğurt sos ile servis edilir.

Çikolata Fondü Tarifi
5 adet milföy hamuru unlanarak incecik oluncaya kadar bir oklava yardımı ile açılır. Açılan milföyler küçük üçgenler halinde kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine ince tel süzgeç yardımı ile bir tutam tarçınla lezzetlendirilmiş pudra şekeri serpilir ve kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Hamurlar fırında iken, küçük bir tencerede bir paket krema ısıtılır ve kaynamasına yakın içerisine ufak doğranmış 200 gram çikolata eklenir. Çikolata iyice eriyinceye kadar sürekli karıştırılır ve iyice koyu kıvama gelince sos kabına dökülür. Fırından çıkardığımız milföyler ile beraber çikolatalı sos servis edilir.Afiyet olsun.

Kaşarlı Milföy Böreği Tarifi
Dilediğiniz kadar milföy hamurları bir oklava yardımı ile biraz inceltilir ve ortalarına silindir şeklinde, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Hamurlar rulo şeklinde sarılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Hazırlanan börek rulolarının üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve birer fiske susam eklendikten sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir. Fırından çıkan börekler 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: