321 Pişir 18 Kasım izle,3-2-1 pişir 18/11/2009 izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


18 Kasım 2009 Çarşamba

321 Pişir 18 Kasım izle,3-2-1 pişir 18/11/2009 izle


321 yemek pişirmek 18 kasım,3-2-1 pişir tarifleri.
1. Yarışmacı : Dorukan Turan

Malzemeler : 1) Bezelye 2) Patates 3) Tavuk 4) Kabak 5) Dondurma
Bezelye Çorbası Tarifi
1 çorba kaşığı tereyağ eritilip, içerisine 1 çorba kaşığı un konularak kavrulur. Un renk almaya başladığında 1 bardak süt ve 1 bardak tavuk suyu yavaş yavaş eklenir. Ayrı bir tencerede dilimlenen 1 baş kuru soğan ve 2 diş sarımsak sotelenir.300 gram taze bezelye haşlanır veya yarım konserve bezelye direkt olarak soğan ve sarımsak ile biraz kavrulur. Üzerine unlu tavuk suyu eklenir ve bir taşım kaynatılır. Karışım blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Üzerine bir kaç parça bezelye ve arzuya bağlı olarak pul biber konularak servis edilir.

Naneli Bezelye Salatası Tarifi
300 gr taze bezelye rengini kaybetmeyecek kadar fakat yumuşayana kadar haşlanır veya konserve bezelye kullanılır. Haşlanan bezelye ince kıyılmış taze nane, pul biber, nar ekşisi, zeytinyağı ve az miktarda curry sos ile karıştırılır ve soğuk olarak servis edilir.

Tavuk Şiş Tarifi
2 adet tavuk göğüs ince şeritler halinde kesilir. Curry sos, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve tane karabiber ile marine edilir. Kızgın tavada sotelenerek tahta şişlere dizilir ve fırında 180 derece de tavukların üzeri kızarana dek yaklaşık 5 dakika pişirilir.

Patates Salatası Tarifi
2- 3 adet patates soyulur ve bol tuzlu suda haşlanır.Sos için; ayrı bir kapta 1 adet limonunu suyu, zeytinyağı, tane karabiber, az miktarda mayonez, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sirke karıştırılır. Arzuya göre sosa pul biber, kimyon gibi baharatlar da eklenir. Bir adet yumurta haşlanır. Taze maydanoz, dereotu, nane evde mevcut ise fesleğen ince ince kıyılır. Patates, yumurta ve taze baharatlar sos ile karıştırılarak servis edilir

Dondurmalı Balda Kızarmış Ceviz Tarifi
2 yemek kaşığı bal bir tencerede kaynatılır. Fokurdamaya başladığında içerisine bütün cevizler konur ve cevizlerin rengi koyulaşana kadar kavrulur. Kavrulan cevizler bir tabağa dizilir ve buzdolabında soğutulur. Servis edilirken yanında vanilyalı dondurma ve toz tarçın ile servis edilir.

2. Yarışmacı : Evrim Tugay

Malzemeler :

1) Piliç Göğüs 2) Renkli Biber 3) Domates 4) Mantar 5) Bitter Çikolata
Köfte Tarifi
250 gram köftelik kıyma, 1 adet yumurta, bir tutam maydanoz,1 dilim ekmek içi, 1 tatlı kaşığı galeta unu, tuz ve karabiber eklenerek köfte harcı hazırlanır. Köfte için istenilen minik top şekiller verilir. Tavada veya fritözde kızartılır.2 yemek kaşığı mayonez, aynı miktarda ketçap ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırılarak hazırlanan sos ile servis edilir.

Baharatlı Milföy Tarifi
Milföy hamuru ince uzun şeritler halinde kesilir. Ayrı bir kabın içerisinde tuz, karabiber, nane, kekik, sumak ve kimyon 1’ er tatlı kaşığı katılarak karıştırılır. Kesilen milföy hamurları bu karışıma bulanıp hiç yağ konmadan fırın tepsisine yerleştirilir.180 derecelik fırında 20 dakika pişirilerek servis edilir.

Peynirli Patlıcanlı Sarma Tarifi
Patlıcanlar ince dilimler halinde kesilir ve kızartılır. İçerisine keçi peyniri ile taze baharatlar koyularak sigara böreği şeklinde sarılır. Arzunuza göre madalyon gibi sarılarak yeşillik ile servis edilir.

Kremalı Muz Tarifi
1 adet muz soyulup, püre haline gelinceye kadar çatalla ezilir. 2 adet yumurtanın sarısı hafif çırpılıp, muza eklenir ve iyice karıştırılır. Ayrı bir kapta 1 paket krema katılaşıncaya kadar çırpılıp, muzlu karışıma eklenir. Sarısı ayrılan yumurtaların beyazları kar kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır.Son olarak kar kıvamına gelen yumurta beyazları da muzlu karışıma eklenerek küçük kaplara konur.15 dakika buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapılır.
321 pişir yemek tarifleri 18 kasım,321 hemen yemek yapmak istiyorum,yemeğinin tarifi nasıl,kremalı muz tarifi nasıl yapılır.

Hiç yorum yok: