321 Pişir 16 Kasım izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


16 Kasım 2009 Pazartesi

321 Pişir 16 Kasım izle


321 pişir son bölüm yemekleri,3-2-1 kanald 16 kasım yemek tarifleri.
1- Yarışmacı : İsmail Şinel

Malzemeler : 1) Mezgit 2) Domates 3) Roka 4) Portakal 5) Yeşil Mercimek
Krem Soslu Mezgit Tava Tarifi
Isıya dayanıklı cam kasenin içerisine; 1 yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı su konularak birlikte çırpılır.Tencerenin içerisine kaynar su konur ve ortasına cam kase oturtulur.Cam kasenin içerinde ki karışıma 65 gr yumuşamış tereyağ eklenir ve 15 dakika çırpılır.Karışım koyulaşınca ocaktan alınır ve içerisine yarım limon suyu ve 1 portakal kabuğu rendesi eklenir.Izgara tavasında sıvıyağ kızdırılır.Balıklar unlanır, tuz ve karabiber eklenerek tavaya deri tarafı önce diğer tarafı sonra olacak şekilde kızartılır ve yapıla sos ile servis edilir.

Mercimek Salatası
1 su bardağı yeşil mercimek tencereye konur ve üzeri bir parmak geçecek kadar su eklenerek haşlanır.1 adet kuru soğan piyazlık doğranır ve 4 yemek kaşığı zeytinyağda kavrulur.Mercimeği süzdükten sonra, içerisine ince ince kıyılan 1 adet kırmızı soğan, kavrulan kuru soğan eklenerek karıştırılır.Yarım demet dereotu, yarım demet taze nane, yarım yemek kaşığı sumak, tuz,karabiber ve limon suyu eklenir. Üzerine nar ekşisi ve kuru üzüm eklenerek servis edilir.

Domates Soslu Mini Kanepeler
5 gram dolmalık fıstık zeytinyağı ile tavada 1 dakika boyunca sotelenir.Bir kabın içerisine; sotelenen dolmalık fıstıklar, 1 adetküp küp doğranmış domates, 1-2 diş sarımsak ve 4 yaprak kıyılmış fesleğen koyularak 10 dakika dinlendirilir. 2 dilim ekmeğin her iki tarafı kızartılır ve üzerine yapılan karışım koyularak servis edilir.

Roka Salatası
1 dal roka ufak ufak parçalara bölünerek servis tabağına alınır.Küp Küp doğranmış 2 adet domates ve 1 adet kırmızı soğan, rokaların üzerine konur.Bir kap içerisine 2 diş dövülmüş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı sirke veya nar ekşisi ile tuz konularak karıştırılır.Hazırlanan sos salatanın üzerinde gezdirilir ve süslemek için ceviz koyularak servis edilir.

Portakallı Un Helvası
200 gram margarin veya tereyağ geniş bir tencerede ısıtılıp, üzerine 3 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek 15 dakika kadar kavrulur. Un önce katılaşır, sonra sulanmaya başlayacaktır.Sulanmaya başladığı sırada,başka bir kasede karıştırılan 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su ilave edilir.Şekerli su, una yedirilinceye kadar 8-10 dakika pişirilir.Helva dinlenmeye bırakılır ve 1 adet portakal kabuğu rendesi eklenir.Üzerine ezilmiş ceviz eklenerek servis edilir.
2-Yarışmacı : Semra Topaloğlu

Malzemeler :

1) Kuzu Sırtı 2) Bulgur 3) Domates 4) Biber 5) Salatalık
Kuzu Şaşlık Şiş Tarifi
200 gr kuzu eti, ince pul şeklinde doğranır.Mutfak robotu içerisine; yarım kuru soğan, 1 dal biberiye, tuz, karabiber, kekik ve 1 çay bardağı süt koyularak harç hazırlanır.Hazırlanan harçta, kuzu etleri bekletilir.Daha sonra kuzu etleri şişe takılır. Izgara veya tavada pişirilerek servis edilir.

Bulgur Pilavı Tarifi
1 su bardağı bulgur iyice yıkanır.Soğanlar ince ince kıyılır ve tereyağında hafif kavrulur.Üzerine sivribiber,maydanoz, nane, rende domates, ve 1 tatlı kaşığı salça eklenerek kavurmaya devam edilir.Daha sonra bulgur ve önceden kaynatılan 1,5 su bardağı su, yapılan harca eklenir ve bulgur piştikten sonra ocağın altı kapatılır.10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Cacık Tarifi
1 su bardağı yoğurt, 1 adet salatalık, yarım diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 dal nane, 1 dal dereotu ve 2 yaprak fesleğen karıştırılıp, 2 yemek kaşığı su eklenerek servis edilir.


Çikolatalı Krep Tarifi
Krep hamuru için; 1 su bardağı süt, 1 su bardağından az un, 1 adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karıştırılır.İç malzeme için ise; 1 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı kakao kavrulur.İçine yarım çay bardağı süt ilave edilir ve yapılan harç krep hamurunun içine koyularak krep tavasında pişirilir.
Kanald 321 pişir yemek tarifleri yap,3-2-1 pişir dünkü bölüm yarışmaları ve yaptıkları yemekler.

Hiç yorum yok: