321 pişir 7 nisan 2010 yemek tarifleri, 3-2-1 pişir izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


7 Nisan 2010 Çarşamba

321 pişir 7 nisan 2010 yemek tarifleri, 3-2-1 pişir izle


ŞEF : ZEKİ
Yarışmacı : Tuğçe Cengiz
Malzemeler : Patlıcan, Domates, Kıyma, Arpa Şehriye, Çikolata
PATLICANLI KÖFTE



MALZEMELER
• 500 gram kıyma
• 2 dilim bayat ekmek içi
• Yarım bağ maydanoz
• 1 adet patlıcan kemer
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz (Arzu ettiğiniz ölçüde)
• Tuz
• Karabiber

YAPILIŞI

Patlıcan pijama şeklinde soyulup ince uzun şeritler halinde kesilir ve çok az süreli olmak üzere yağda kızartılır. Kahve fincanının içerisine kızaran patlıcanlar artı şeklinde konur. Bir kap içerisinde kıyma, ekmek içi, maydanoz ve arzu ettiğiniz ölçüde tuz ile karabiber karıştırılarak köfte harcı hazırlanır. Patlıcanların içerisine top şeklinde yuvarlanan köfteler de yerleştirilerek, fincanın dışında kalan patlıcanlar ile üzerleri kapanır. Fırın tepsisi içerisine fincan ters çevrilerek patlıcanlı köfteler bohça şeklinde yerleştirilir. Salça, 1 su bardağı su ile sulandırılarak tepsinin içerisine dökülür ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.



ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV



MALZEMELER
• 1,5 su bardağı arpa şehriye
• Yarım tablet tavuk bulyon tablet
• 1,5 su bardağı su
• 2,5 yemek kaşığı sıvıyağ
• Yarım yemek kaşığı tereyağı
• 1 tutam dereotu, fesleğen ve maydanoz
• Tuz

YAPILIŞI
Tencere içerisine sıvıyağı ve tereyağı eritilir. Ardından yarım bardak arpa şehriyeler eklenerek iyice kavrulur. Şehriyeler iyice esmerleşince, kalan 1 bardak şehriyeler de eklenir. Ancak tencereye eklediğiniz son şehriyelerin ilk şehriyeler kadar esmerleşmemesine dikkat etmelisiniz. Şehriyeleri kavurduktan sonra (2 renk şehriye ortaya çıkacak böylelikle) üzerine su ve bulyon ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir. Taze baharatlar da ince ince kıyılarak tencerenin içerisine konur. Şehriyeler iyice suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılarak demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

AĞLAYAN KEK



MALZEMELER
• 1 adet yumurta
• 1 yemek toz şeker
• 1 şeker kaşığı kakao
• 1 yemek kaşığı süt
• 1 tatlı kaşığı un
• 30 gr çikolata
• Yarım paket kabartma tozu
• Yarım paket krema

YAPILIŞI
Bir kap içerisinde; yumurta, toz şeker, kakao, süt, un ve kabartma tozu karıştırılarak sufle kalıbının içerisine boşaltılır.180 derecelik fırında kekler iyice pişene kadar fırınlanır. Diğer yandan; çikolata eritilerek krema ile karıştırılarak sos hazırlanır. Pişen keklerin üzerine az miktarda süt döküldükten sonra hazırlanan sos dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

CEVİZLİ HAVUÇ MEZESİ



MALZEMELER
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı badem
• 1 tatlı kaşığı ceviz
• 1 yemek kaşığı tahin
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
Havuçlar rendelenerek, diğer bütün malzemeler ile karıştırılarak servis tabağına alınır ve ceviz ile servis edilir. Afiyet olsun.

ŞEF : MELİS
Yarışmacı : Fevzi İbili
Malzemeler :

Kuzu Kuşbaşı, Bezelye, Bulgur, Domates, Kağıt Helva
ETLİ BEZELYE YEMEĞİ



MALZEMELER
• 200 gr kuzu kuşbaşı
• 200 gr taze bezelye
• 2 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• Yarım bağ kıyılmış dereotu
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 adet domates
• 2 tatlı kaşığı domates salçası
• Karabiber
• Tuz

YAPILIŞI
Kuşbaşı etler minik parçalar halinde kesilerek tuz ve karabiber ile yoğrulur. Tencere içerisinde az miktarda zeytinyağı kızdırılarak etler ve piyazlık doğranan kuru soğanlar kavrulur. 3-4 dakika kavrulduktan sonra domates rendelenerek sulandırılmış salça ile birlikte ete eklenir. Bu esnada, bezelye bol tuzlu suda haşlanır ve süzülerek ete eklenir. Kimyon, pul biber ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

BEZELYELİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER
• 200 gr taze bezelye
• 2 su bardağı bulgur
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 adet domates
• 2 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 adet tavuk bulyon
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yarım bağ ince kıyılmış dereotu

YAPILIŞI
Bezelyeler tuzlu suda haşlanarak süzülür.Ayrı tencere içerisinde kuru soğan piyazlık doğranarak sotelenir.Soğanların rengi dönünce içerisine; salça, domates rendesi, sarımsaklar ve bulgur eklenir.3-4 dakika daha kavrulduktan sonra 3 su bardağı su, tavuk bulyon ve kuru nane de eklenir ve pilav suyunu çekene kadar pişirilir.Son olarak süzülen bezelyeler ve dereotu da eklenir ve yoğurt ile servis edilir.Afiyet olsun.

KAĞIT HELVA PASTASI



MALZEMELER
• 1 adet kağıt helva
• 1 bardak süt
• 3 yemek kaşığı şeker
• 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı tahin
• 2 yemek kaşığı pekmez
• 1 paket çilekli jöle
• 8-10 adet çilek
• 1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI
Tencere içerisinde un, şeker, süt ve suda eritilmiş nişasta muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.Kağıt helva kesme kalıpları ile kesilerek üzerine tahin ve pekmez dökülür.Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür.Ayrı tencere içerisinde çilekli jöle su ile kaynatılır ve muhallebili kağıt helvanın üzerine dökülür.Son olarak; çilekler kesilir ve tatlının üzeri süslenip,buzdolabında bekletildikten sonra soğuk servis edilir.Afiyet olsun

ÇİLEKLİ YOĞURT TATLISI



MALZEMELER
• 8-10 adet çilek
• 5 yemek kaşığı yoğurt
• 2 tatlı kaşığı bal
• Yarım paket çilekli jöle
• 2 tatlı kaşığı galeta unu
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 avuç kuru üzüm

YAPILIŞI
Bir kap içerisinde yoğurt, bal, galeta unu, pudra şekeri ve ufak ufak kesilen çilekler karıştırılır. Tencere içerisinde çilekli jöle su ile kaynatılır ve yoğurtlu karışımın üzerine dökülür. En son hazırlanan tatlının üzeri çilek ve pasta süsleme şekerleri ile süslenir, dolapta soğutularak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: