FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)
Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle
(FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)
Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle
4 Ocak 2010 Pazartesi
321 pişir 4 ocak,3-2-1 pişir tarifleri
321 hemen pişir 04/01/2010 tarihli bölüm yemekleri,
ŞEF : ZEKİ KARA
Yarışmacı : Fethi Kara
yarışmacımız hakkında
Malzemeler : Pirinç, Kivi, Patates, Şalgam, Kıyma
Kıymalı Patates Tart
2 adet orta boy patates soyularak, ince ince doğranır.Tencere içerisine konan patatesler, kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tencerede, kıyma ile sos yapılır. 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı krema ile de ikinci sos hazırlanır.Haşlanan patateslerin üzerine hazırlanan soslar dökülerek baharatlar ile tatlandırılıp fırın kabına konur. Son olarak, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilip hazırlanan tart fırına verilir.Kaşar peynirleri eriyene kadar ,yaklaşık 10 dakika fırınlandıktan sonra servis edilir.
Şalgam Salatası
Şalgam, soyulup ince ince doğranır.İçerisine bir tutam dereotu ve maydanoz da kıyılıdıkdan sonra , ceviz , üzüm , zeytinyağı, bir yemek kaşığı tahin,tuz ve karabiber de eklenerek karıştırılır ve servis edilir.
İç Pilav
Küçük bir tencere içerisine bir kaşık tereyağ koyarak hafifçe kızdırılır.İçerisne fıstık ve soğan da eklenir. Fıstık, hafifçe sararıncaya kadar 2-3 dakika yağda pişirilir ve son olarak et suyu tablet,kuru üzüm ve tuz eklenerek bir dakika daha kaynatılır ve ateşten çekilir.
Ayrı bir tencerede , yağın geri kalan kısmı hafifçe kızdırılarak, pirinç eklenir ve 3-4 dakika karıştırarak kavrulur.Sonra üzüm, fıstık, soğan ve et suyu karışımı pirincin üzerine dökülür.Ağır ateşte ya da fırında 20 dakika pişirilir. Demlendikten sonra,servis edilir.
Fırın Sütlaç
1 çay bardağı pirinç,yarım litre süt ile haşlanır. Pirinçler yumuşayınca,2 su bardağı şeker yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.Son olarak bir bardak suda ezilen 2 yemek kaşığı pirinç unu da ilave edilerek 10 dakika kadar daha kaynatılır.Bu arada kıvamı koyulaşacaktır. Ateşten almadan önce, yarım paket vanilya ilave edilerek hazırlanan sütlaç ısıya dayanıklı kaselere alınır.Sütlaçların tabanlarının yanmasını önlemek için,fırın tepsisine su koyduktan sonra, kaseleri yerleştirmeyi unutmayın. Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırına, sütlaçlar koyulur.. Sık sık kontrol ederek,piştikten sonra servis edilir.
Kivili Milkshake
Bu vitamin deposu için sadece süt,kivi, bal ve şeker rondo da çekilip meyve suyu kıvamına getirilir.Kivili milkshake servise hazırdır.
ŞEF : MELİS SADIKOĞLU
Yarışmacı : Emin Sadıkoğlu
yarışmacımız hakkında
Malzemeler :
Tavuk Eti, Brüksel Lahanası, Domates, Greyfurt, Milföy Hamuru
Fırında Tahinli Pekmezli Tavuk Tarifi
Tavuk butları, zeytinyağı, ketçap, tahin, pekmez, tuz, karabiber, soya sosu ve bir miktar yoğurt ile marine edilir. Marine edilen tavuklar, derisi kızarıp içleri pişene dek fırında pişirilir.Sıcak olarak ve üzerine maydanoz kıyılarak servis edilir.
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi
Brüksel lahanalarının sapları bir miktar kesilerek kötü dış yaprakları ayıklanır.Arka kısımlarına bir bıçak yardımı ile artı şekli çizilir ve kaynayan tuzlu suda yumuşayana dek pişirilir. Diğer yandan, 2 yemek kaşığı tereyağında 2 yemek kaşığı un kavrulur. Un renk almaya başladığında, üzerine yavaş yavaş su yedirilir ve hafif akışkan bir kıvam alana dek su yedirlimeye devam edilir. Beşamel sosa tuz, beyaz toz biber ve kırmızı toz biber eklenerek haşlanmış olan brüksel lahanaların üzerine dökülür.
Soğanlı Domates Dolması Tarifi
Domateslerin içleri oyularak içerisine ince ince doğranan , kuru soğan, kimyon, maydanoz, fesleğen ve dereotu doldurulur. Yarım bardak salçalı su içerisine, domates dolmaları eklenir ve domtatesler yumuşayana dek ağzı kapalı tencerede pişirilir. Servis edilirken üzerine taze nane ve nar ekşisi eklenir.
Brüksel Sote Tarifi
Brüksel lahanları tuzlu suda haşlanıarak boylamasına ikiye kesilir. Az yağlı kızgın tavada küp küp doğranmış domatesler, kuru soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ile brüksel lahanalrı sotelenir ve sıcak servis edilir.
Greyfurt Soslu Cevizli Milföy Tarifi
Milföy hamurları kare kare kesilerek içlerine dövülmüş ceviz, kuru üzüm ve bal eklenir.Yumurtanın sarısı ile hamur kısımları fırçalanır ve 160 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirlir. Diğer yandan, greyfurt suyu sıkılır ve bal ile birlikte ocakta pişirilir. İçerisine 2 tatlı kaşığı suda erimiş nişasta da eklenerek koyulaşana dek karıştırılır. Fırından çıkan milföylerin üzerine hazırlanan sos dökülür ve pudra şekeri ve tarçınla süslenerek servis edilir.
321 hemen pişir 4 ocak videoları,ynem tafirleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder