3-2-1 Pişir 5 Ocak izle,321 pişir 05/01/2010 izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


5 Ocak 2010 Salı

3-2-1 Pişir 5 Ocak izle,321 pişir 05/01/2010 izle


3-2-1 pişir kanald izle,321 hemen pişir son bölümü izle,
ŞEF : ZEKİ KARA
Yarışmacı : Mehmet Hasar
yarışmacımız hakkında
Malzemeler : Semziotu, Pastırma, Biberli Yeşil Zeytin, Konserve Bezelye, Ayva

Zeytinli Bezelye Çorbası Tarifi
Bezelyeler, su ile birlikte ocağa atılır ve kaynatılır. Ayrı bir kap içerisinde, 1 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, 50 gram kokteyl zeytin, 2 yemek kaşığı un, tuz, karabiber ve nane karıştırılır.Hazırlanan karışım, kaynayan çorbaya ilave edilerek 10 dakika kaynatılır ve mutlaka mutfak robotundan geçirilip, süzülerek servis edilir.

Zeytinli Pastırmalı Rulo Tarifi
Bir kap içerisinde, 10 adet dolmalık yeşil zeytin, 1 adet yumurta, 1 tutam kıyılmış maydanoz karıştırılarak iç harç yapılır. 5 adet pastırma boymalısana yan yana konur ve içerisine hazırlanan iç harç yerleştirilir.Hazırlanan pastırmalar, sigara böreği gibi sarılarak aluminyum folyoya sarılır ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.Fırından çıkan pasırma rulosu, folyosundan soyularak , dilimlenir ve servis edilir.

Pastırmalı Semizotu Tarifi
1 orta boy soğan ve ince uzun doğranmış olan pastırmalar hafifce sotelenir.İçerisine 1 yemek kaşığı da biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Son olarak, yıkanan semizotları ve az mikarda su eklenerek 10 dakika daha pişirlir ve servis edilir.

Ayva Tatlısı Tarifi
1 adet ayva boylamasına ikiye kesilir ve içleri çıkarılır.Bir parçası hemen şekerli su ile ocağa atılır ve içine var ise çubuk tarçın veya vanilya, karanfil ve yarım limonun suyu eklenerek kaynatılmaya başlanır.10 dakika kaynadıktan sonra vaktiniz var ise; ayvanın diğer yarısı rendelenip tavada 2 yemek kaşığı esmer şeker, bir miktar kuru üzüm ve ceviz içi ile birlikte sotelenerek pişirilir. Fırından çıkarılan ayvanın suyu ile birlikte servis tabağa konur ve sotelenen ayva da içerisine konarak servis edilir.


ŞEF : MELİS SADIKOĞLU
Yarışmacı : Nihal Parmakkılıç
yarışmacımız hakkında
Malzemeler :

Yer Elması, Hamsi, Labne Peyniri, Yufka, Salep
Yer Elması Çorbası Tarifi
2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un
kavurulur. Üzerine yavaş yavaş süt yedirilir.Son
olarak tavuk suyu tablet ve doğranmış yer elmaları
da eklenerek bir taşım kaynatılır ve blenderdan
veya el rodosundan geçirlilerek sıvı hale getirlir.
En son servis ederken karabiber ve taze reyhan
eklenir.

Peynirli Balık Kızartması Tarifi
Hamsilerin baş kısmı ayıklanır. Bir kapta yumurta mısır unu, az miktarda yoğurt, tuz, karabiber, dereotu, az miktarda kimyon ve yarım paket labne krem peynir çırpılır. Balıklar, hazırlanan sos içerisine batırlarak fritözde kızartılır. Tuzla ovulmuş kırmızı soğan ve ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir.

Balık Buğulama Tarifi
Bir güvece halka halka doğranmış kuru soğan yerleştirilerek, üzerlerine hamsiler dizilir. İnce kıyılmış sarmısak, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber eklenir. Bol bol limon dilimleri de eklendikten sonra hamsiler pişene dek fırına verilir.Sıcak olarak servis edilir.

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
Yer elmaları halka halka doğranır. Tencere içerisinde zeytinyağı ile kuru soğan kavrularak, üzerine yer elması, dereotu, toz kırmızı biber,yarım limonun suyu, şeker,ince doğranmış sarmısak ve az miktarda su eklenerek, yer elmaları yumuşayana kadar pişirilir. Servis öncesinde üzerine az miktarda zeytinyağı ve kıyılmış dereotu eklenir ve soğuk servis edilir.

Sahlepli Çıtır Yufka Tarifi
Yufkalar tek kat olarak yuvarlak yuvarlak kesilir ve yağlanan minik tart kapların içerisine yerleştirilir. Yufka, kızarana dek fırında pişirlir. Diğer yandan, sahlep, kuru üzüm ve az miktarda bal kaynatılır ve biraz kıvam alması için içerisine az miktarda suda eritilmiş nişasta eklenir. Koyulaştığı zaman soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra çıtır yufka çanaklarının içerisine dökülür.Son olarak üzerine tarçın serpilerek servis edilir.



3-2-1 yemek tarifleri 5 ocak izle

Hiç yorum yok: