Galatasaray Kasımpaşa Maç özeti,kasımpaşa-gs maçı golleri,geniş özeti 21 eylül @canlidizix ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


21 Eylül 2009 Pazartesi

Galatasaray Kasımpaşa Maç özeti,kasımpaşa-gs maçı golleri,geniş özeti 21 eylül @canlidizix



Kasimpaşa: 1 - Galatasaray: 3
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Ilker Meral, Orkun Aktaş, Gökhan Memişoğlu
Kasımpaşa: Tolga, Ali Güneş (Dk. 62 Yekta), Koray, Barış, Sancak, Emre, Murat, Azar, Keller, Moritz (Dk. 70 Boukari), Yasin (Dk. 84 Baran)
Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Caner (Dk. 90 Hakan), Mehmet, Mustafa, Arda, Elano (Dk. 46 Keita), Kewell, Baros (Dk. 46 Nonda)
Goller: Dk. 26 Moritz (Kasımpaşa), Dk. 62, 89 Ve 90+3 Nonda (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 47 Mustafa, Dk. 72 Keita (Galatasaray), Dk. 56 Murat, Dk. 58 Ali Güneş, Dk. 72 Sancak (Kasımpaşa)

Turkcell Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa'nın Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda konuğu Galatasaray'dı. Haftaya 15 puanla lider giren G.Saray Kasımpaşa deplasmanında 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 kazanmayı bildi ve liderliğini korudu.

Kasımpaşa 26'da Moritz ile öne geçerken, 62'de oyuna ikinci yarı giren Nonda durumu 1-1 yaptı, 89'da ise takımına hayat öpücüğünü sundu: 1-2 Golcü ismin 90+3'de attığı gol ise bayram hediyesi gibiydi.

Kongolu golcü maçın sonucunu da tayin ederken bu gol ona hat-trick'i getirdi. Kasımpaşa ise ligdeki ilk puanını almaya bu maçta çok yaklaşmıştı fakat başaramadı.

Maça 9. dakikada Ali Güneş'in Elano'nun vuruşunda kale çizgisi önünde uçarak çıkardığı ve elle dokunduğu top damgasını vurarken, ev sahibi ekibin ilk yarıdaki ofansif oyunu G.Saray'ı zorladı.

G.Saray Kasımpaşa'nın bu görüntüsü karşısında devreyi 1-0 geride kapatırken ikinci yarı oyuna ağırlığını koydu. G.Saray maç boyunca Arda ile yakaladığı inanılmaz 3 gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Son 15 dakikada Kasımpaşalı futbolcular skoru korumaya yönelik futboluyla istedikleri puanı almaya çok yaklaşmıştı. Maçın kaderini tayin edenler ilk yarıda Ali Güneş'in olay yaratacak kurtarışı, G.Saraylı futbolcuların kaçırdığı inanılmaz goller ve Kasımpaşalı futbolcuların zaman zaman sergilediği çok başarılı futboldu.

Fakat son sözü Shabani Nonda söyledi. Keita ile birlikte ikinci yarıda oyuna giren ikili maçın son 5 dakikasında takımlarını sırtladı. Nonda'nın bir maçta daha oyuna sonradan girerek attığı gollerle takımına galibiyeti getirmesi günün özetiydi.

Bu sonuçla birlikte ligde 6'da 6 yapan ve 18 puana ulaşan Galatasaray önümüzdeki hafta Ali Sami Yen'de ligin formda takımlarından Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa ise Kayserispor deplasmanına çıkacak.

DEĞİŞİK KADRO

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kasımpaşa maçında sahaya değişik bir kadro sürdü. İyileşen Servet ilk 11'deki yerini alırken, Hollandalı teknik adam, Keita'nın yerine Arda'yı, Hakan'ın yerine de Caner'i oynattı.

BU POZİSYON KONUŞULACAK

Tempolu başlayan maçta 2. dakikada Kasımpaşa'da Moritz'in sert şutunu Leo Franco çıkarırken, 9. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşanadı. Elano'nun ceza sahasında sağ kanatta çizgide içeriyi gördü. Elano'nun ceza sahası içindeki vuruşunda kaleci Tolga yerinde değildi. Ağlara gidecek topu Ali Güneş uçarak kornere attı.

Burada Ali Güneş'in topa elle dokunduğu konusunda büyük tartışmalar vardı. Nitekim görüntüler de bu tartışmaları alevleyecek şekildeydi. Ali Güneş'in eliyle yaptığı kurtarış futbol jeneriklerine girmeye adaydı. Hakem İlker Meral'e yapılan itiraz kararın değişmesini sağlamadı.

KASIMPAŞA GOLÜ İSTEDİ, İYİYDİ DE...

13'de Sabri'nin geri pasında Leo Franco topu elle alınca Kasımpaşa ceza alanının sol tarafından bir çift vuruş kazandı. Moritz'in yerden sert vuruşu barajı geçemedi. Tehlikeyi önleyen isim Servet Çetin olmuştu. Kasımpaşa'nın maçın ilk bölümlerinde hucümü düşünen görüntüsü maçı sürekli tempoya itiyordu. 17'de etkili gelen taraf Kasımpaşa'ydı. Bir kritik kurtarış daha Leo Franco'dan geldi. Azar Karadaş'ın ceza sahasının sağından yaptığı sert vuruşta Arjantili kaleci müthiş uzandı. Kasımpaşa'nın golü arayan görüntüsü devam ediyordu.

G.Saray'ın geçmiş maçlara oranla bu sefer ofansif açıdan daha sakin görüntüsü dikkat çekiyordu. Nitekim Kasımpaşa'nın bu maçın başındaki gole aç görüntüsü 27'de ev sahibi ekibi sonuca ulaştırdı. Sancak'ın sol kanattan pasında Moritz ceza sahasına iyi sarktı. Uygun pozisyonda Leo Franco'nun yanından topu ağlara gönderdi. G.Saraylı futbolcular şoktaydı. Aynı zamanda futbolcuların 9. dakikada yaşanan olayda da akıllarının kaldığı görülüyordu.

Golden sonra G.Saraylı futbolcuları yarı sahasına kapanan Kasımpaşa karşısında daha çok oynayan takım olsa da defansın arkasında verdiği boşluklar dikkat çekiyordu. 32'de Murat Erdoğan'ın sol kanattan ceza sahası içinde uygun pozisyonu değerlendiremeyişi buna bir örnekti. Kasımpaşa atak futboldan, kontra atak futbola doğru kayıyordu. 36'da Milan Baros'un filelere gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılırken, G.Saray'ın oyundan ilk yarının sonunda düşüşü sarı-kırmızılı cepheyi tedirgin etti.

ARDA'NIN KAÇIRDIĞI İNANILMAZ POZİSYON

İlk yarının sonuna doğru tempo düşerken 45+1'de Baros'un pasında ceza sahasına sokulan Arda'nın Tolga ile karşı karşıya kaldığında yaptığı vuruş ise inanılmazdı. Arda penaltı noktası üzerinde yüzde yüzlük gol şansında meşin yuvarlağı fileler yerine dışarı atmayı tercih etti. Bu pozisyonla birlikte devre tamamlandı. G.Saray ilk yarıda 9. dakikada Ali Güneş'in eline takılırken, Kasımpaşa'nın ilk yarım saat içinde tamamen hucümü düşünen görüntüsü sonuç verdi. Devamında G.Saray istediği baskıyı uzun süreli koyamadı. İkili mücadelelerde Kasımpaşalı futbolcuların fizikleri G.Saray'ın yıldızlarını zorladı. İlk yarıda Arda ve Elano'nun performansları G.Saray taraftarının memnun etmedi.

RIJKAARD'DAN ERKEN TEŞHİS

Konuk ekipte teknik adam Frank Rijkaard 1-0 geride olan takımına ilk müdahalesini ise ikinci yarının başında yaptı. Elano ve Baros sahada yoktu. Keita ile Nonda oyuna dahil edildi. Rijkaard bu değişikliği 60'lı, 70'li dakikaları beklemek yerine ikinci yarının hemen başında yaptı. Bu değişikliklerden sonra G.Saray'ın ikinci yarıya daha iyi başlaması bekleniyordu ama Kasımpaşa devrenin başında daha arzuluydu. 48'de Moritz'in üç G.Saraylı isimden kurtularak ceza sahası içinde yaptığı vuruşu son anda Emre Aşık önledi. Bu pozisyonla birlikte maç yeniden tempo kazandı.

YİNE ARDA, YİNE KAÇTI

50'de Arda'nın kafa vuruşunda top iki direğe daha sonrada kale çizgisine çarparak dışarı çıktı. G.Saray gole çok yaklaşmıştı. Bu pozisyon maçtaki momentumun tamamen G.Saray' ın eline geçmesini sağladı. 52'de Kasımpaşa savunmasından Koray'ın büyük hatasında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Nonda'nın vuruşunda top dışarı gitti. G.Saray inanılmaz bir gol pozisyonunu daha harcadı.

57'de Kewell'ın sol kanattan ceza sahasına girerken Ali Güneş tarafından indirilmesine hakem İlker Meral'ın yorumu ise sarı kart oldu. Burada G.Saraylı futbolcuların kırmızı kart olması konusunda Meral'e yine itirazı vardı. Bu pozisyonda kazanılan frikikte Nonda'nın vuruşu ise dışarı gitti. Dakikalar G.Saray'lı futbolcuları daha gerilimli bir hale sokuyordu. Kasımpaşa ise dakikalar 61'i gösterirken henüz tamamen yarı alanına çekilmemiş bir görünümdeydi.

NONDA HAYAT ONDA

Kasımpaşa'nın bu açık görüntüsünden 63'de yararlanan isim ise Keita oldu. Oyuna girdiği andan beri çok hareketli gözüken isim ceza sahasında defansın arkasına sarkan Nonda'yı iyi gördü. Nonda topa çıkan kaleci Tolga'yı çalımla geçti ve sol ayağı ile topu ağlara gönderdi. Maça denge gelirken, G.Saraylı futbolcular maça bu moralle yeniden ortak oldu. Bu arada Kasımpaşa'da Ali Güneş ikinci yarının bu bölümünde oyuna devam edemedi ve çıkmak zorunda kaldı.

Nonda ve Keita'nın ikinci yarıda erkenden oyuna girmesi G.Saray'ın çehresini bir anda değiştirmişti. Fakat G.Saray'ın golü bulmasından sonra oyunda denge bir anda kuruldu ve orta saha mücadelesi izlemeye başladık. Bu mücadelelerde iki takımın futbolcularının da çok sert davranması maçtaki tansiyonu artırdı. G.Saray'da 77. dakikada sağ kanatta bindirme yapan ve orta asan isim şaşırtıcı bir şekilde Emre Aşık'tı.

ARDA BİR KEZ DAHA İNANILMAZI BAŞARDI

78'de G.Saray'ın kaçırdığı bir gol vardı ki izleyenler de inanamadı. Kewell ceza sahası içindeki pasta topu penaltı noktası üzerinde sakladı. Arda geldi, yaklaşık beş metreden topu kaleci Tolga'ya nişanladı. Top yine Arda'nın önünde kaldı. Arda bir kez daha vurdu, yine Tolga kurtardı. Bu pozisyonlarda Arda ile kale arasındaki mesafe beş metreyi aşmıyordu. Tolga'nın Kasımpaşa'ya hayat verdiği dakikaydı.

VE SESSİZLİK, SHABANI NONDA, İŞİN SIRRI NEDİR BİLİNMEZ AMA...

G.Saray'da herşeye dur diyip maçı getiren adam ise Shabani Nonda oldu. 89'da Arda'nın ortasında ceza sahasına güzel sarkan Kongolu isim kafa vuruşuyla sarı-kırmızılı takımı 2-1 öne geçirirken, 90+3'de de attığı golle maçın skorunu belirledi.

Nonda ve Keita son 10 dakikadaki şık futbolları ile Kasımpaşa'nın bütün direncini kırdı ve sarı-kırmızılı takımın ligde 6'da 6 yapmasını sağladı. Maçtan bir gün önce liderliği Fenerbahçe'ye devreden G.Saray emanetini geri alırken, taraftarına da heyecanlı bir bayram hediyesi vermiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada Moritz'in ceza alanı dışından şutunda, Franco topu zorlukla çeldi.

8. dakikada Kewell'ın uzun pasıyla sağdan hareketlenen Baros, kaleci Tolga'yı geçti ve pasını kale alanındaki Elano'ya yerden çıkardı. Elano plase bir vuruş yaptı, ancak uçarak topu kesen Ali Güneş mutlak bir golü önledi. Bu pozisyonda Galatasaraylı futbolcular, Ali Güneş'in topu elle kestiğini öne sürerek penaltı itirazında bulundu.

18. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Azar'ın sert vuruşunda, top kaleci Franco'dan döndü.

26. dakikada soldan çizgiye inen Sancak, topu penaltı noktasına doğru çıkardı, uygun durumdaki Moritz de güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

33. dakikada Moritz'in pasında ceza alanına hareketlenen Murat'ın zor durumda vuruşunda, top kaleci Franco'da kaldı.

45. dakikada Baros'un arapasında kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Arda, uygun pozisyonda topu auta attı ve ilk yarı Kasımpaşa'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Moritz, ceza alanında şık çalımlarla rakiplerini geçti, ancak vuruşunda son anda Emre Aşık tehlikeyi önledi.

50. dakikada Kewell'in soldan kullandığı köşe atışında, Arda'nın kafa vuruşunda üst ve yan direğe çarpan top altıpasa düştü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

52. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında ceza alanında Kewell'ın kafa vuruşunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

53. dakikada Koray'ın büyük hatasında topa sahip olan Nonda, ceza alanına girdi. Bu futbolcu, bomboş durumda meşin yuvarlağı kale yerine auta atınca takımını bir golden etti.

62. dakikada Keita'nın arapasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Nonda, kaleci Tolga'yı çalımlayıp topu filelere gönderdi: 1-1.

69. dakikada Nonda'nın kafayla indirdiği topa sahip olan Kewell, atağa katılan Arda'ya bıraktı. Bu futbolcunun üst üste 2 şutunda, top kaleciden döndü.

89. dakikada Arda'nın soldan ortasına iyi yükselen Nonda, güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

90+3. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Keita'nın kısa pasında Nonda, yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak, kendisinin ve takımının 3. golünü kaydetti: 3-1.

90+4. dakikada Kewell'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top kaleciye çarparak kornere çıktı ve maç Galatasaray'ın 3-1 galibiyetiyle sona erdi.



gs kasımpaşa maçının geniş özeti,kasımpaşa galatasay maçı izle,gs kasımpaşa maç özeti

1 yorum:

Adsız dedi ki...

en büyük gs