3-2-1 pişir 5 mart yemek tarifleri, 321 pişir 5 mart izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


5 Mart 2010 Cuma

3-2-1 pişir 5 mart yemek tarifleri, 321 pişir 5 mart izle


3-2-1 pişir 5 mart yemek tarifleri, 321 pişir 5 mart izle
ŞEF : ZEKİ
Yarışmacı : Cihantürk Hatoğlu
yarışmacımız hakkında
Malzemeler : Antrikot, Kuskus, Semizotu, Patates, Dil Peyniri
Kuskuslu Semizotu Çorbası Tarifi
1 demet semizotu temizlenip yıkanır.Tencere içerisine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ ve zemizotları eklenerek kavrulur.Semizotları yumuşayınca 3 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Çorbanın terbiyesi için; 2 çorba kaşığı un, 1 diş sarımsak, yarım limonun suyu ve 1 çay kaşığı tuz blendırdan geçirilir.Diğer yandan kaynayan semizotları da suyu ile beraber blendırdan geçirilerek, aynı tencere içerisine konur.Hazırlanan terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır.Son olarak 2 yemek kaşığı kuskus da ilave edilir ve 10 dakika daha pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Kuskus Salatası Tarifi
1 paket kuskus bol suda haşlanır.1 adet doğranmış biber, yarım baş rendelenmiş kuru soğan, 3 adet ince ince kesilen kornişon turşu, 1 yemek kaşığı mayonez, 3 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır.Haşlanan kuskus süzülerek soğuk sudan geçirilir.Hazırlanan karışıma kuskuslarda ilave edilerek 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek servis edilir.Afiyet olsun



Antrikot Izgara Tarifi
Antrikot dilimleri, tuz ve karabiber ile harmanlanarak tava içerisnde az miktarda yağ ile ters düz edilerek pişirilir.Pişen antrikotların içerisne, 1 yemek kaşığı soya sos ve kekik ilave edilerek tava ile beraber 180 derecelik fırıında 5 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan etler bir tabak içerisne alınır ve aynı tava içerisine 1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay bardağı su dökülür ve 2 dakika kaynatılır.Servis tabağındaki etlerin üzerine hazırlanan sos ve 1 avuç dil peyniri rendesi dökülerek servis edilir.Afiyet olsun.


Dil Peynirli Helva Tarifi
Tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağ eritilit.Eriyen yağ içerisine önce 1 su bardağı un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ardından 1 paket ceviziçi ufalanarak eklenir.Daha önceden tencere içerisinde 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 su bardağı su kaynatılarak soğutulur.Kavrulan unun üzerine soğuyan şekerli süt dökülür ve hamur suyu çekene kadar pişirilir.Son olarak 40 gram rendelenmiş dil peyniri ilave edilerek servis edilir.Afiyet olsun.

ŞEF : YASEMİN
Yarışmacı : Nilcan Kendirici
yarışmacımız hakkında
Malzemeler :

İnce Dilim Tavuk, Milföy Hamuru, Pırasa, Domates, Nar Suyu
Tavuklu Pırasa Çorbası Tarifi
Yarım tavuk göğsü ufak ufak doğranır,1 adet orta boy pırasa incecik kıyılır.Tencere içerisinde az miktarda sıvıyağ ile tavuklar ve pırasalar sotelenir. Tavuklar kızarınca ve pırasalar yumuşayınca, 1 çorba kaşığı un eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Daha sonra içerisine; bir adet tavuk bulyon ve 5 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır. Çorba iyice kaynadıktan sonra altı kısılır ve 5 dakika daha pişirilir Ateşten almadan önce içerisine ince kıyılmış 1 avuç fesleğen ve yarım paket krema ilave edilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Milföylü Tavuk Kapama Tarifi
Milföy hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülerek 180 derecelik fırında kabarana kadar, ortalama 6-7 dakika pişirilir. Bu esnada, tencere içerisinde, ince şeritler halinde kesilmiş tavuk etleri, ince ince kesilen 1 adet pırasa ile birlikte az miktarda tereyağ ile sotelenir. Tavukların pişmesine yakın, küp küp doğranmış 1 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Son olarak; yarım tablet et bulyon ve yarım paket krema da eklenerek 1 dakika daha kaynatılır ve fırın ısısına dayanıklı bir kaba aktarılır. Pişmiş milföy hamurları ile tavuk karışımının üstü tamamen kapatılır ve tekrar fırına verilir. 2 dakika daha piştikten sonra fırından alınan milföylü tavuk kapamalarımız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Ekşili Pırasa Tarifi
2 adet orta boy pırasalar 2 santimlik halkalar halinde doğranır ve 3 çorba kaşığı zeytinyağında orta ateşte kavrulur. Pırasalar hafif renk almaya başlayınca, içerisine 1 çorba kaşığı şeker, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı kuskus, 1 su bardağı su ile beraber ilave edilir ve pişmeye bırakılır.Pırasalar iyice yumuşayınca ve kuskuslar şişince içerisine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış 1adet domates eklenir ve 1 avuç maydanozla süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.

Narlı Pasta Tarifi
6 adet milföy hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürürlür. 180 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır. Bu esnada2 su bardağı nar suyu ve 1paket krem şanti beraber çırpılarak iyice koyu bir kıvama getirilir. Milföyler soğuduktan sonra hazırlanan krema milföylerin arasına konularak sandviç şeklinde pasta tabağına yerleştirilir. Pudra şekeri ve şekerleme ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
3-2-1 pişir 5 mart yemek tarifleri, 321 pişir 5 mart izle

Hiç yorum yok: