3-2-1 pişir 25 mart izle,321 pişir 25mart 2010 perşembe izle ~ Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü izle , Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm Full izle 39. Bölümü izle

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümünü İndirebilirsiniz

FATMAGÜLÜN SUÇU NE SON BÖLÜM İZLE
(
FATMAGÜLÜN SUÇU NE .BÖLÜM İZLE)

Fatmagülün Suçu Ne Son Bölümü Full Hd izle
Fatmagülün Suçu Ne 39.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 40.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 41.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 43.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 44.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 45.Bölüm izle
Fatmagülün Suçu Ne 46.Bölüm izle


25 Mart 2010 Perşembe

3-2-1 pişir 25 mart izle,321 pişir 25mart 2010 perşembe izle


321 yemek tarifleri 25 mart izle
25 Mart 2010 3-2-1 Pişir 85. Bölüm'de Pişirilen Yemek Tarifleri

ŞEF : ZEKİ
Yarışmacı : Mehmet Barutçu
Malzemeler : Patlıcan, Domates, Çipura, Penne Makarna, Lor peyniri
PATLICAN RULOSU (PATLICANLI TART)

MALZEMELER
• 1 adet patlıcan
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 5 yemek kaşığı kepekli un
• 1 adet yumurta
• Maydanoz
• Tuz
• Karabiber

YAPILIŞI
Tart hamuru için öncelikle; un, yumurta, zeytinyağı ve az miktarda su yoğrulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına sığacak şekilde ve ince olarak açılır.Açılan hamur tart kalıbının içerisine yerleştirilir.Diğer yandan küp küp doğranan patlıcanlar fritözde kızartılarak, havlu kağıt üzerine alınır.Ayrı bir tencere içerisine, ince ince doğranan soğanlar, kimyon, küp küp doğranan domatesler, sarımsak, tuz, karabiber eklenerek soğanların rengi dönene kadar pişirilir.Son olarak patlıcanlar da eklenir ve 1- 2 dakika daha pişirilmeye devam edilir.Hazırlanan patlıcanlı harç, tart kalıplarındaki hamurların içerisine doldurulur ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilerek isterseniz yoğurt ile servis ediliri.Afiyet olsun.

PATLICAN SOSLU MAKARNA



MALZEMELER
- 1 paket burgu makarna
- 2 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 4-5 dal maydanoz
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz

YAPILIŞI
Makarna tuzlu su içerisinde haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyularak, küçük küpler halinde doğranır ve acısını almak için tuzlu suda 3-4 dakika bekletilir. Acısı alınan patlıcanlar, kurulanır ve kızgın yağda kızartılarak havlu kağıt üzerine çıkartılır. Domatesler soyularak dört parçaya bölünür. Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır. El blenderı ile sarımsaklar, domatesler ve maydanozlar ezilerek sos hazırlanır. Tencere içerisinde zeytinyağı ile hazırlanan sos pişirilerek patlıcanlar ilave edilir.3-4 dakika sonra tencere ocaktan alınır ve haşlanıp süzülen makarnalar ile karıştırılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

FIRINDA ÇİPURA



MALZEMELER
• 1 adet çipura balığı
• 1 adet limon
• 1 adet domates (doğranmış)
• 1 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 avuç adaçayı
• 2-3 adet defne yaprağı
• Tuz

YAPILIŞI
Çipura balığımızın üzeri; bıçak ile derin çizikler ile kesilerek limon dilimleri ve defne yaprağı ile doldurulur. Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt yerleştirilir. Sırası ile; doğranmış domatesler, piyazlık doğranan soğan, sarımsak, adaçayı ve bir miktar tuz yağlı kağıt üzerine dizilir.Son olarak balığımız da en üste konur ve aynı malzemeler üzerine tekrar yerleştirilir.Yağlı kağıt ile kapanan balığımız; 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilerek servis edilir.Afiyet olsun.

LOR TATLISI



MALZEMELER
- 500 gram lor peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 5 adet yumurta
- 150 gram un
- 150 gram irmik
- 250 gram margarin
- 500 gram süt
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Şerbet için;
- 1 kilo toz şeker
- 8 su bardağı su
- Yarım limon


YAPILIŞI
Tencere içerisinde, süt, şeker ve margarin kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir yandan karıştırarak, un ve irmik ilave edilip pişirilir. Pişen tatlı hamuru mermer üzerine konur ve içerisine lor peyniri, kabartma tozu ve yumurtalar ilave edilir. Hazırlanan hamur iyice yoğrulur. Pasta torbasına konan tatlı harcı, fırın tepsisi içerisine şekil verilerek sıkılır.(Pasta torbanız yoksa el ile de şekil verebilirsiniz.) Orta ateşteki fırında 25 dakika pişirilir. Diğer yandan, tencere içerisinde şerbet malzemeleri kaynatılır. Fırından çıkan tatlıların üzerine ılınan şerbet dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

ŞEF : MELİS
Yarışmacı : Didem Sala
Malzemeler :

Patlıcan, Domates, Çipura, Penne Makarna, Lor peyniri
PATLICAN RULOSU (PATLICANLI TART)



MALZEMELER

- 1 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 50 gram lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Tuz

YAPILIŞI
Bir kap içerisinde; un, yumurta, zeytinyağı ve çok az miktarda su yoğrularak tart hamuru elde edilir. Hazırlanan hamur, tart kapları ölçüsünde ince olarak açılır ve yağlanan tart kalıplarının içerisine yerleştirilir. Patlıcan halka halka doğranarak; tuz, kimyon ve pul biber ile marine edilir. Marine olan patlıcanlar kızartılır. Diğer yandan; piyazlık doğranan kuru soğan tencere içerisinde kavrulur. Rengi dönen soğanların içerisine rendelenmiş domates,sarımsak, tuz, karabiber ve nane de eklenerek bir miktar pişirilir. Son olarak patlıcanlar da ilave edilir ve ocağın altı kapatılır. Hazırlanan patlıcanlı harç; tartların içerisine konularak üzerine lor peyniri serpilir.180 derecelik fırında tart hamurları iyice pişene kadar pişirilir.Servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi dökülür.Afiyet olsun.

PATLICAN SOSLU MAKARNA



MALZEMELER
• 1 adet patlıcan
• 1 paket makarna
• 1 adet domates
• 1 adet kuru soğan
• 100 gram lor peyniri
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Taze fesleğen
• Tuz

YAPILIŞI
Makarnalar bol tuzlu suda haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyularak küp küp doğranır.Doğranan patlıcanlar, kimyon, kuru nane ve tuz ile marine edilerek fritözde kızartılır.Diğer yandan küp küp doğranan domates ve piyazlık doğranan soğanlar kavrulur.Soğanların rengi döndükten sonra, sarımsaklar, tuz, karabiber ve kızaran patlıcanlar da eklenerek ocağın altı kapatılır.Haşlanan makarnalar ile patlıcanlı sos birleştirilir ve lor peyniri, fesleğen ile süslenerek servis ediliri.Afiyet olsun.

FIRINDA ÇİPURA



MALZEMELER

• 1 adet çipura balığı
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 adet limon
• 100 gram lor peyniri
• Yarım bağ dereotu
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• Yarım bağ taze nane
• Karabiber
• Tuz

YAPILIŞI
Balık temizlenerek yıkanır. Güveç kabının içerisine; piyazlık doğranan soğanlar yerleştirilir. Diğer yandan; bir kap içerisinde lor peyniri, dereotu, pul biber, karabiber, tuz ve taze nane karıştırılarak iç harç hazırlanır.Hazırlanan iç harç ile balığın içi doldurulur.Hazırlanan balık, soğanların üzerine yerleştirilir ve üzerine bir çizik atılarak sarımsaklar ve limon dilimleri yerleştirilir.180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

LOR TATLISI



MALZEMELER
• 500 gram lor peyniri
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 tatlı kaşığı pirinç nişastası
• 1 tatlı kaşığı pekmez
• 3 yemek kaşığı un
• 1 paket şekerli vanilin
• 1 avuç ceviz
Şerbet için;
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı şeker
• 1 adet çubuk tarçın
• 3 adet karanfil
• Yarım limon

Süslemek için;
• 1 avuç kuru üzüm

YAPILIŞI
Bir kap içerisinde; lor peyniri, pudra şekeri, yoğurt, suda eritilmiş pirinç nişastası, pekmez, un ve şekerli vanilin karıştırılarak hamur elde edilir.Son olarak içerisine ceviz de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Diğer yandan; su,şeker,çubuk tarçın, karanfil ve yarım limonun suyu tencere içerisinde kaynatılarak şerbet elde edilir. Fırın tepsisi içerisine incecik yayılan hamur, 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Tatlı sıcakken üzerine ılık şerbet dökülür ve kuru üzüm ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun.

FIRINDA HELVA



MALZEMELER
- 1 paket helva
- 1 adet limonun suyu
- Toz tarçın

YAPILIŞI
Helva incecik dilimlenerek güveç kabının içerisine alınır. Üzerine limonun suyu ve tarçın eklenir. Arzuya göre ceviz de eklenerek fırında 8- 10 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: